Olijfolie bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een hoog gehalte aan vitamine E.
Vitamine E schroeft de hoeveelheid LDL-cholesterol (je slechte cholesterol) omlaag waardoor de kans op o.a. hart- en vaatziekten verminderd.
Het nuttigen van olijfolie kan dan ook als gezond worden gezien, tegenover roomboter, dat veel verzadigd vet bevat en daardoor juist het tegenovergestelde effect heeft op je gezondheid.

Wat maakt “onze” Olijfolie nou zo bijzonder?
Die vraag krijgen wij vaak te horen. Meestal bedoelt men dan onze drie ‘specials’:

  • Beemster Basilicum
  • Beemster Knoflook
  • Beemster Rozemarijn
 

De basis olijfolie komt niet uit Nederland maar uit Spanje en Griekenland, maar de kruiden worden wel degelijk gekweekt in Beemster.
Dus een typisch streekproduct, een welkom cadeau voor iedereen.
Hoe de olijfolie met kruiden en natuurlijke toevoegingen precies verwerkt worden tot het gewenste eindresultaat is nog steeds niet helemaal duidelijk. Laten we het maar houden op “het geheim van de kok”. Maar ….. het blijft een bijzondere smaaksensatie.
Naast de drie ‘specials’ hebben we een paar mooie neutrale olijfolieën in het assortiment.

Quinta del Hoya

Lekker pittig en 1ste persing van 4 olijfsoorten uit Spanje.
Heerlijk bij vlees of vis uit een pan of van de BBQ.

Sitia

Griekse olijfolie van 1ste persing van 2 olijfsoorten die goed geschikt is voor een toevoeging van oa een (balsamico) azijn.
Een olijfolie die absoluut niet vet proeft. Heerlijk bij vlees en vis.

Del Sero

Italiaanse Olijfolie van 1ste persing die gemaakt is van 3 olijfsoorten.
Zoals je mag verwachten is deze olijfolie heerlijk bij pasta en over de pizza.

 

Epiro

Deze olijfolie uit Spanje heeft tonen van gras en een smaak die zich goed leent om zelf pesto te maken.
In Spanje een veel gebruikte olijfolie voor Gazpacho.

Bakolijfolie

De verbrandingstemperatuur van gewone olijfolie is laag dus als men wilt bakken is het aan te raden om een échte bakolijfolie te nemen. Daarbij is het bezinksel uit de olijfolie gefilterd, waardoor een stabielere olijfolie ontstaat die niet aanbrandt.
De Genioliva olie uit Griekenland is erg fijn om in te bakken of frituren. Deze olie kan hoge temperaturen verdragen zonder van smaak of structuur te veranderen.

Beemster basilicum olijfolie

Spaanse 1ste persing Extra vergine olijfolie op smaak gebracht door basilicum op de Beemster grond gekweekt. Echt een pure smaaksensatie. Lekker met een stukje stokbrood, zeezout en natuurlijk voor de Italiaanse gerechten. De Beemster Basilicum is een mooi streekproduct om bijvoorbeeld cadeau te geven.

Beemster knoflookolie

Griekse 1e persing olijfolie met knoflook geweekt op Beemstergrond, zo puur maakt het gebruik van knoflooktenen bijna overbodig. Heerlijk voor het marineren van vlees en gamba’s of een stukje brood.

Beemster rozemarijn olijfolie

Griekse 1e persing olijfolie met rozemarijn uit de Beemster.
Heerlijk over de aardappeltjes in de oven of met vlees en kip.

Walnootolie

Prachtig zacht geperst uit pure licht geroosterde walnoten van Noord Franse grond.
Heerlijk op de pasta, salades en in combinatie met frambozen azijn.

Super smaakvol voor warm en koud

Hoog gehalte aan vitamine E.

70% enkelvoudige onverzadigde vetzuren

Gewone olijfolie en vierge olijfolie zijn heel geschikt voor bakken en braden. Bakken en braden in extra vierge olijfolie kan wel maar is niet aanbevolen omdat de smaak grotendeels verloren gaat na verhitting.

Extra vierge olijfolie wordt koud gebruikt voor pasta, salade, vinaigrettes, tapenades en koude sauzen.

Kom naar onze winkel om zelf deze heerlijke olijfolieën te proeven.